dimarts, 16 de març del 2010

NOU GORIL·LA AL ZOO DE BARCELONA

Al Zoo de Barcelona ha nascut un nou goril·la, el primer que neix i es cria sense ajuda dels seus cuidadors.
El goril·la va néixer el 28 de febrer, fa dues setmanes. És el primer cop a tot l'estat espanyol que un goril·la que viu en un zoo cria com ho hagués fet en llibertat, sense cap mena d'ajuda humana. Normalment, quan els goril·les que viuen en captivitat crien, no saben cuidar els seus fills i són els veterinaris els que els han d'alimentar amb biberó i han d'ensenyar la mare a fer de mare.
Però la Machinda (mare del goril·la recent nascut) esta feta tota una mare.
El petit goril·la és el seu sisè fill i des del primer moment no se separa de la seva cria.
La té ben agafada i fins que no tingui com a mínim sis mesos, no se'n separarà per res del món.
I no deixa que ningú, ni tan sols el seu altre fill, s'hi acosti. Tampoc els seus cuidadors l'han pogut agafar, per això encara no saben si el petit és mascle o femella.
El petit encara no té nom, però el zoo en proposa quatre, tots en la llengua fang, un idioma que es parla a l'Àfrica central, justament on viuen els pocs goril·les que queden en llibertat. Són aquests:
-Nvom, que vol dir sort
-Babule, que significa març
-Kikile, que és aviat
-Engom, que vol dir tendre
Es pot votar en una bústia que hi ha just al costat del recinte dels goril·les i també a través de la pàgina web del Zoo de Barcelona.
Hi ha temps fins al 5 d'abril.
Si cliques AQUI pots votar quin nom t'agradaria que li possesin al petit/a goril·la i si cliques AQUI podras anar a la pàgina web del Zoo i en podras saver més cosses del goril·la.
Jo ja he votat un nom!
Redacció: Mercè Magrans
Data: 16-3-2010
Font: Info-K + Web del Zoo de Barcelona