dissabte, 12 de març del 2011

ALERTA AL JAPÓ!

El Japó s'ha despertat un dia després del pitjor terratrèmol de la història. Els efectes del terratrèmol ,són de 8,9 graus, i, sobretot, les onades gegants que han provocat : remolins de cotxes, avionetes, deixalles, fang i vaixells navegant pels carrers.
Milers de cases han quedat engolides per les aigües o amuntegades com si fossin de joguina. Hi ha quatre milions i mig de cases sense llum i més d'un milió sense aigua corrent. El país és molt lluny de tornar a la normalitat.
Una de les províncies més afectades és la de Miyagi, on un tren ha desaparegut amb un centenar de passatgers a dins i un vaixell amb cent persones a bord ha estat engolit per un xuclador. A Iwate, també han desaparegut, sense saber si es tractava d'un tren de mercaderies o de passatgers.
El tsunami ha arribat a terra en Senday.
Una ciutat d'un milió d'habitants al nord de Tòquio, una hora després del terratrèmol.
Les onades gegants s'han menjat els camps de conreu i han arrossegat vaixells, cotxes i camions.
A la platja de la ciutat s'hi han localitzat entre 200 i 300 morts.
La ciutat de Fukushima també ha estat molt implicada. Hi ha hagut, el trencament d'un dic, hores després de l'onada gegant que ha arrasat 1.800 cases.
Fins ara s'han trobat 1.300 víctimes entre morts i desapareguts. Les autoritats parlen, de 613 morts i 503 desapareguts. Entre els desapareguts, hi ha nou espanyols. Mentres tant l'Ambaixada d'Espanya busca tres espanyols a Miyagi i sis a Ibaraki.
Nom: Irina C.
Font:Tv3.cat
Data: 12/3/2011

2 comentaris:

arnauparedes@gmail.com ha dit...

es imprasionan el sunami irina molt ve per esculli aquet video

Anònim ha dit...

quina por!